Nieuwe website

Na een half jaar broeden, hebben we nu de nieuwe website online gezet.

Na het vertrek van Jacques Raats naar Breda, bestond de behoefte om een nieuw site te bouwen die we zelf konden bijhouden.

De oude website
De oude website
De nieuwe website
De nieuwe website

Jacques heeft de oude website zelf gebouwd en jaren onderhouden. Bij deze bedankt hiervoor, we weten nu hoeveel uren dit gekost moet hebben.

Er is een groepje gevormd om de nieuwe site vorm te geven. Onder bezielende leiding van Toy Janssen is deze groep, bestaande uit, uiteraard naast Toy, Peter van de Braak, Martien van Dooren, Arend Vermaat, Marc Gottenbos en Jan-Willem Hermans aan de slag gegaan.

Toy heeft het technische werk gedaan en heeft hier veel uren inzitten. Allerlei lay-outs werden getoetst en gekeken of we die konden gebruiken. Kijk maar eens onder andere naar de fotogalerij en de agenda hoe mooi het vele werk geworden is. De site is op de laatste stand gebracht van programmatuur, zodat we hiermee voorlopig niets hoeven te veranderen. Het groepje werkte in de cloud en nieuwe stukken door ons aangeleverd werden vrijwel direct door Toy verwerkt. Er is veel werk gestopt in de rubriek soorten en gebieden. Alle vogels ooit waargenomen in de omgeving van de Maashorst staan vermeld en vaak voorzien van geluid en filmpjes.

Toy Janssen op zijn werkplek
Toy Janssen op zijn werkplek
Toy Janssen op zijn werkplek
Toy Janssen op zijn werkplek
Ook de bekende stukken van de oude site zijn grotendeels overgenomen. Zo is het Bruujsel archief nog steeds te raadplegen, evenals alle verslagen van de verschillende werkgroepen.

Het is de bedoeling dat de nieuwsrubriek regelmatig gevuld wordt met vogelnieuws. Te denken aan leuke waarnemingen, verslagen van activiteiten e.d. Hiervoor hebben we de hulp van alle leden nodig. Heb je nieuws meld dit bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij gaan aan de slag met het verhaal.

Ook de vogelgalerij kan nog nieuwe plaatjes gebruiken. Hiervoor hebben we wel spelregels ontworpen, zodat mooie foto’s op de juiste wijze geplaatst worden.

De site is voornamelijk van en voor leden. Mis je iets of zie je zaken die we kunnen veranderen, laat het ons weten. We zijn nog steeds aan het opbouwen en hebben ook door dat de site nooit af is. Maar het grote werk is gedaan, hiervoor dank aan Toy en het team.

Veel leesplezier!!

Jan-Willem Hermans