John Opdam Goudhaantje van het jaar 2019

Tijdens de jaarvergadering van Vogelwacht Uden is John Opdam benoemd tot Goudhaantje van het jaar 2019. En Goudhaantje van de Vogelwacht word je niet zomaar. John heeft zich de afgelopen jaren met veel enthousiasme ingezet voor het bestuur van de Vogelwacht maar heeft nu helaas besloten een stapje terug te moeten doen en daarom zijn bestuursfunctie neergelegd.
John Opdam is de motor achter de organisatie van tientallen publiekslezingen en ledenavonden in het clubgebouw De Groenhoeve in Uden. Uit heel Nederland wist hij deskundigen te strikken om bijvoorbeeld de laatste ontwikkelingen op natuurgebied met het publiek in Uden en omgeving te delen. Maar ook tal van bekende natuurfotografen vonden via hem hun weg naar de Groenhoeve. Daarnaast is John al jarenlang de coördinator van de Uilenwerkgroep van de Vogelwacht, een groep die in het werkgebied de uilenkasten plaatst, controleert en na het broedseizoen weer schoonmaakt. Tientallen broedparen van Kerkuilen en Steenuilen worden door de leden van deze werkgroep gevolgd en indien nodig van nestkasten voorzien. Ook vertegenwoordigd John de Vogelwacht in het provinciale uilenoverleg dat door Brabants Landschap gecoördineerd wordt.
Als bestuurslid gaat de Vogelwacht John zeker missen, maar met het organiseren van de publiekslezingen gaat hij gelukkig nog wel even door. We hopen hem dan ook nog vaak bij de lezingen in de Groenhoeve en de andere activiteiten van de Vogelwacht tegen te komen.

John Opdam ©Martien van Dooren
John Opdam ©Martien van Dooren