Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
oeverzwaluw

Doel
Vogelwacht Uden heeft in 1986 als eerste vogelwerkgroep in Nederland met succes een kunstmatige oeverzwaluwenwand gemaakt in het recreatiegebied "Hemelrijk" te Volkel. Inmiddels is dit initiatief door verschillende andere instanties en vogelwerkgroepen overgenomen.

In 2004 ging Vogelwacht Uden i.s.m. met de gemeente Uden en Brabants Landschap een natuurlijke wand maken. Deze natuurlijke wand werd gerealiseerd bij visplas "De Kleuter".

De werkgroep houdt zich bezig met de inventarisatie en registratie van de daar broedende oeverzwaluwen. Daarnaast wordt onderhoud uitgevoerd aan de kunstmatige oeverzwaluwenwand.

Activiteit
Dit omvat het schoonmaken en vullen van de broedgangen, alsmede het instandhouden van de aanwezige observatiehut. Informatie over een kunstmatige oeverzwaluwwand en een natuurlijke wand is stap voor stap uitgelegd op deze website, klik hierop.


In 2014 heeft de werkgroep een andere benaming gekregen en zijn de werkzaamheden behoorlijk uitgebreid.
De werkgroep heet nu Zwaluwen werkgroep.

Activiteit.
De werkgroep probeert bij te dragen aan een betere bescherming van alle zwaluwen in het werkgebied van Vogelwacht Uden e.o.

In 2014 is er de Huiszwaluwactie gestart. De opzet hiervan was om mensen bewust te maken van de noodzaak om de huiszwaluw een kans te geven om een nest te bouwen. Voor het stimuleren hiervan is o.a. een folder gemaakt. Deze folder is hier te downloaden door te klikken op de voorpagina van de folder hieronder.

Huiszwaluw-1

 

© Vogelwacht Uden e.o.