Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

 

Techniek

Hieronder een beschrijving over de nestkast en hoe we het technisch gerealiseerd hebben. De nestkast zoals beschreven bij de werkgroep kerkuilen hangt met behulp van beugels tegen de  muur aan. 

 

Door het gebruik van een uitvliegpijp blijft het donker in de nestkast, waar de kerkuil behoefte aan heeft. De uitvliegopening is door de spouwmuur naar buiten gebracht.

Aan de buitenzijde is een klepje aangebracht waar de Kerkuil of jongen kunnen gaan zitten.

In de nestkast hangen 3 USB infrarode webcams (www.iplug.nl), deze zijn beide voorzien van 6 interne infrarood lampjes. De standaard lens van  1 webcam is vervangen door een groothoeklens (www.Conrad.nl);

-Camera's 3,4  hebben een beeldhoek van 60 graden, hiermee zijn de details van de nestplaats goed te zien.

-camera 2 is een raspberry systeem camera

-Camera 1 heeft de grootste groothoeklens, met een beeldhoek van 90 graden, waarmee je zelfs de 2 zijkanten van de kast kunt zien.

Omdat de verlichting van deze LED’s niet voldoende is, zijn er voor extra verlichting 2 units met ieder 28 Infrarood LED’s in de kast kast geplaatst (www.Conrad.nl) . Deze worden extern gevoed met een voeding van 12v.

2 camera’s zijn verbonden met een minicomputer, een Raspberry Pi. Deze minicomputer heeft de mogelijkheid om een video stream te maken welke meteen te zien is op onze website. Verder is deze minicomputer ook in te stellen als bewegingsmelder. Bij iedere beweging maakt deze een foto.

 raspberrypi

Onderstaand plaatje geeft een bovenaanzicht vaan de Kerkuilkast met de camera’s.

 

© Vogelwacht Uden e.o.