Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

zwartewouw g

zwartewouw k

Zwarte Wouw, Milvus migrans, 48 - 58 cm.

Herkenning

De zwarte wouw is donkerbruin en de staart is minder diep gevorkt dan de staart van de rode wouw. Ook het witte venster in de ondervleugels is minder opvallend dan bij de rode wouw. Het zijn echte zomervogels die in Afrika overwinteren. Komt plaatselijk in grote groepen voor.

Biotoop

Bossen nabij meren, rivieren en moerassen, soms dicht bij de dorpen en steden.

Voedsel

Vis, afval, vuilnis, bemachtigd op vuilnisbelten en in havens.

Broeden

Broedt vooral in Spanje en Frankrijk.

Aantallen in Nederland

De zwarte wouw is geen broedvogel van Nederland

Aantallen in onze omgeving

In het voor-en najaar wordt deze soort overtrekkend over de Maashorst waargenomen.