Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Vul je profiel in

Wanneer je een community en forum hebt gevonden dat je leuk vindt en je van plan bent te blijven, is het een goed idee om je profiel in te stellen en te voltooien. Om toegang tot je profiel te krijgen, klik je op 'mijn profiel' boven in het forum. Dit gebied is niet veel anders dan elke andere vorm van invulvelden welke je gewend bent, echter is hier veel informatie optioneel.

Persoonlijke informatie

Samenvatting: al je instellingen van de andere tabbladen samengevat.
Wijzig je gegevens: bewerk je login naam, email adres en wachtwoord.
My Avatar: kies een avatar die beschikbaar is of upload je eigen afbeelding. Als je je eigen foto upload, kun je een afbeelding uploaden tot 250 x 250 pixels en 50 kilobytes. Het forum zal automatisch de schaal van de afbeelding aanpassen voor gebruik in verschillende locaties.

Foruminstellingen

Mijn profiel Info: vul de persoonlijke informatie in die je het openbaar wilt delen. Dit is ook waar je je forumhandtekening invult.
Mijn berichten: lijst van je meest recente berichten. Handig voor het vinden van je eigen vragen.
Mijn abonnementen: lijst van onderwerpen waarop je een abonnement hebt, daardoor ontvang je een e-mail bericht voor alle nieuwe reacties.
Mijn favorieten: lijst van onderwerpen die je hebt aangekruist als favoriet, zodat ze gemakkelijk te herkennen zijn in de forumlijst.
Vergeet niet om de 'Save' knop op elk gewenst moment te gebruiken om wijzigingen aan te brengen in je profiel.

Antwoord op een bestaand bericht

Dus, heb je al een tijdje op de loer gelegen in het forum, een aantal berichten gelezen en de mensen een beetje leren kennen. Je hebt zojuist iemands bericht gelezen en je hebt besloten dat je gaat antwoorden en een bijdrage gaat leveren met wat informatie van je zelf. Geweldig! Dit doe je door op een van de 'reply' knoppen te klikken.

Snel antwoord: dit brengt een klein tekstgebied (zonder herladen van de pagina) waar je snel een kort antwoord kunt typen. Druk op 'Plaats bericht' wanneer je klaar bent met het typen van je reactie. Als je je bedenkt en niets wilt plaatsen, klik je op annuleren, en niets zal zichtbaar worden voor anderen, ook niet wanneer je al tekst getypt had.

Antwoord: dit is de standaard methode die je moet gebruiken als je wilt reageren in de eerste plaats op de meest recente post. De reden hiervoor is dat de onderwerpregel van je antwoord zich automatisch zal vullen met het onderwerp van het bericht waarop je reageert. In het geval dat je het je afvraagt, ja, je kunt het onderwerp ook nog aanpassen. OK, nu kijk je naar het gebied dat we tekst bewerker noemen. Zie het als een afgeslankte versie van een tekstverwerker (zoals Microsoft Word) waarin je de tekst op kan maken, voeg links, afbeeldingen, smilies, enz toe. Meer over hoe je je bericht vorm geeft wordt later behandeld. Voor nu, typ je de reactie en druk eventueel op een van de preview knoppen uiterst rechts op de balk als je het te plaatsen bericht wilt zien zoals het eruit komt te zien als je het instuurt. Wanneer je klaar bent met het bewerken en tevreden bent met het bericht, klik je op 'Plaats bericht' en je bericht wordt geplaatst.

Antwoord onderwerp: deze toets heeft dezelfde functie als de 'Antwoord' knop.

Citeer: als je iemands bericht geheel of gedeeltelijk wilt citeren klik je eenvoudig op de 'citeer' knop gelegen naast de 'Reageer' knop onder elk bericht. Het is erg handig als je het geplaatste bericht wilt uitbreiden met je eigen informatie. Zodra je op de citeer knop klikt, kom je in hetzelfde gedeelte terecht als die je gebruikt voor het bewerken of maken een andere post. Op dit punt, typ je je reactie direct naar dat citaat. Als je klaar bent met beantwoorden, druk je op de 'Plaats bericht' knop.

Maak zelf een nieuw bericht

Nu je hebt gereageerd op een paar andere berichten voel je je al een geaccepteerd lid van de gemeenschap. Misschien wil je ons iets vertellen over jezelf. Om dit te doen, moet je beginnen met je eigen onderwerp, zodat we goed kunnen reageren en je begroeten. Ga naar ons voorstelforum en bekijk alle bestaande functies. Bovenaan de lijst is een knop 'Nieuw onderwerp'. Klik op die knop om je eigen onderwerp te starten. Je komt nu bij dezelfde tekstverwerker die je eerder gebruikte als je reageerde op berichten. Type simpelweg je bericht vertel ons alles over jezelf en druk op 'Plaats bericht'. Nu zie je je eigen bericht in de lijst met berichten.

De indeling van je bericht

Eerder hebben we je al vermeld dat de tekstverwerker die we hier gebruiken, vergelijkbaar is met andere tekstverwerkers. Ook hier kun je de tekst aanpassen en laten opvallen.

Het eerst, fundamentele wat je moet weten is dat het forum gebruik maakt van wat heet BBcode of Bulletin Board Code. BBcode maakt gebruik van 'tags' naar 'mark up' je tekst. Elke 'tag' is een opening en sluiting 'tag' aangeduid tussen haakjes. Een opening-tag zal eruit als [] en een afsluitende tag al [/]. Let op de schuine streep in het haakje sluiten is het enige dat anders is. Als je de slash vergeet, zal het forum je haakje sluiten interpreteren als een haakje openen.

De eenvoudigste manier om je tekst 'mark up' is meestal om het eerst uittypen, dan selecteer je het en druk je op de juiste knop aan de bovenkant van de editor. Bijvoorbeeld, als je 'wat tekst' vet wilde maken dan type je dus eerst de tekst, daarna selecteer je ‘wat tekst’ met de muis, en druk dan op de 'B' icoontje in de werkbalk dat bevindt zich net boven het gedeelte Bericht (waar je je bericht). Je ziet nu: [b] stukje tekst [/ b].

Lijsten

Er zijn twee soorten lijsten: gesorteerd en niet gesorteerd. Een gesorteerde lijst is een numerieke lijst zoals je zou kunnen gebruiken om de uitslag van een race te laten zien. Een ongeordende lijst is een lijst die je zou kunnen gebruiken om een boodschappenlijst te laten zien. Er zijn twee verschillende tags die nodig zijn om een lijst te maken.

Eerst moet je gebruik maken van een tag die de aard van de lijst die je wilt creëert.

[Ul] [/ ul] = niet-geordende lijst [ol] [/ ol] = geordende lijst

Ten tweede, gebruik je een lijst-tag voor elk item in de lijst

[Li] [/ li] = elk item in de lijst.

Zo zou de code voor een geordende lijst er als volgt uitzien:

[Ol] [li] 1e plaats [/ li] [li] 2e plaats [/ li] [li] 3de plaats [/ li] [/ ol]

Bericht bewerken

Er zullen momenten zijn waarop je een bericht wilt bewerken dat je hebt geplaatst, denk hierbij aan typefouten of gebroken links. Het overkomt ons allemaal, Dit kan slechts binnen 30 minuten na het plaatsen en alleen bij je eigen berichten, je vindt rechtsonder de knop ‘bewerken’. Druk gewoon op de ‘bewerken’ knop en je maakt gebruik van dezelfde tekstverwerker die je gebruikt om je bericht te plaatsen. Je eigen berichten wijzigen als het je past en als je tevreden bent, klik je op de 'Plaats bericht' knop aan de onderkant van de pagina.

Zichtbaarheid en kennisgeving van je favoriete berichten

Nu je je hebt gevestigd in je nieuwe gemeenschap en iedereen hebt ontmoet, wil je in staat zijn om gelijke tred te houden met je favoriete berichten, zonder dat je elke 5 minuten moet inloggen om nieuwe berichten te zien. Er zijn een paar dingen die je kunt doen.

Abonneren

Aan de bovenkant en de onderkant van elke post vind je de knop 'Abonneer'. Als je op deze knop drukt schrijf je je in op dat onderwerp zodat alle reacties op dat onderwerp een mail zullen genereren naar je e-mailadres waarin staat dat een nieuwe post is gemaakt samen met een link rechtstreeks naar genoemde post voor je gemak. Het zal je opvallen dat op die plaats de knop 'Afmelden' aangeeft dat je geabonneerd bent en door op die knop te drukken wordt je abonnement verwijderd. Het beheren van abonnementen kun je ook in je profiel doen.

Favorieten

Een andere manier om bepaalde berichten in de gaten te houden, is het toevoegen van deze berichten aan je lijst met favorieten. Klik op de knop ‘favoriet’, daardoor komt er een zichtbaar teken voor het bericht in het berichten overzicht. Het teken valt dusdanig op dat je dan weet dat het een bericht is wat je wilt volgen. Om het bericht niet meer te volgen, en dus het zichtbare teken voor het bericht weg te halen klik je op ‘verwijder uit favorieten’. Vergeet niet dat je ook je favorieten in je profiel kunt bewerken.