Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Maandagenda januari 2019

Activiteiten die NIET toegankelijk zijn voor onze leden zijn cursief weergegeven.

Wo02Bestuursvergadering 
   20:00 uur bij Anita van den Acker.  
Za05Werkdag sVLU: Terugzetten Elzensingel Kooldert 
   We starten om 9:00 uur. Voor meer informatie www.svlu.nl of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Willem Peters of Ernest de Groot.  
Zo06Nieuwjaarsreceptie met IVN, sVLU en VWU 
   Dit jaar organiseren we als VWU weer de nieuwjaarsbijeenkomst. We verzamelen om 9:00 uur bij het Speelbos aan de Bosdreef in Uden en starten daar met een mooie wandeling. We zullen dan rond 10:45 uur naar de Groenhoeve rijden zodat we daar rond 11:00 uur zijn om het glas te heffen op het nieuwe jaar. Alle leden van IVN, VWU en sVLU zijn van harte welkom. Leden die liever niet gaan wandelen kunnen natuurlijk in de Groenhoeve aansluiten en mee toasten op het nieuwe jaar. LET OP: Bij regen gaat de wandeling niet door en zullen we rond 10:00 uur verzamelen in de Groenhoeve om daar dan met koffie met wat lekkers starten.  
Do17Dialezing Publiek: De Groote Peel & Natuurlijk Duitsland door Cor Speek 
   Cor Speek is afkomstig uit Geldrop en geen onbekende in het filmcircuit. Cor zal voor de pauze beelden van de Groote Peel laten zien en na de pauze de film Natuurlijk Duitsland. Tijdens deze avond zullen er beelden van kraanvogels, grauwe klauwier, draaihals, hop, zee- en visarend te zien zijn. Maar naast vogels wordt er ook aandacht besteedt aan zeldzame vlinders en libellen en ander dieren en natuurschoon. We staren om 20:00 uur in de Groenhoeve.  
Za19Werkdag sVLU: Knotdag Jeugd Vogelwacht aan de Patrijsweg 
   We starten om 9.00 uur. op de parkeerplaats bij de kersenboomgaard aan de Partijsweg. Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Willem Peters.  
Zo20Vogels Waarnemen in de Maashorst. 
   Vertrek om 9:00 uur vanaf de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum de Maashorst. Ervaren leden maken tijdens een wandeling door de Maashorst beginnende vogelaars wegwijs op vogelgebied. Neem je verrekijker en vogelgids mee.  
Zo20Lange wandeling in de Maashorst, IVN (publiek) 
   Vertrek om 9:00 uur vanaf parkeerplaats Theater Naat Piek. Tussen Udenoord en de Franse Baan.  
Do24Dialezing voor en door leden 
   We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve. Over het programma voor de pauze worden VWU-leden in de loop van januari nader geïnformeerd. Na de pauze zal Martien van Dooren dia’s laten zien van de herfstexcursie naar Vlieland en samen met Toy Jansen dia's van de telpost Brobbelbies Noord.  
Vr25Uilenwandeling voor leden 
   We verzamelen om 21:00 uur op de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum De Maashorst. Tijdens de wandeling hopen we uilen te horen en te zien. Bij regen gaat de wandeling niet door.  
Za26Nationale Tuinvogeltelling. 
   Tel een half uur lang alle vogels in de tuin en vul uw score in op www.tuinvogeltelling.nl Iedereen die mee doet graag ook een kopie van de resultaten naar Arend Vermaat.  
Zo27Nationale Tuinvogeltelling. 
   Tel een half uur lang alle vogels in de tuin en vul uw score in op www.tuinvogeltelling.nl Iedereen die mee doet graag ook een kopie van de resultaten naar Arend Vermaat.  
Zo27Excursie naar de Osse Polder (halve dag). 
   We vertrekken om 8:00 uur vanaf de Groenhoeve. Meerijders betalen EUR 3,00 pp aan hun chauffeur. We verwachten vooral ganzen en watervogels te zien.  
    


  Voorlopige maandagenda februari 2019    
  Wo 06 Bestuursvergadering (Peter van de Braak)   Za 16 Klapekstertelling  
  Do 07 Jaarvergadering   Zo 17 Vogels waarnemen in de Maashorst  
  Do 14 Dialezing publiek 2. R v Dijk + L Hoogland, Otters en Bevers   Zo 24 Excursie naar Zeeland (hele dag)  
       

© Vogelwacht Uden e.o.