Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Maandagenda november 2019

Activiteiten die NIET toegankelijk zijn voor onze leden zijn cursief weergegeven.

Za02sVLU werkdag: Nationale Natuurwerkdag 
   De sVLU plant een nieuw klimaatbos bij de Udense Kersenboomgaard aan de Patrijsweg in Uden Zuid. We verzamelen om 9:00 uur bij het voorerf van de kersenboomgaard. Kinderen met ouders zijn welkom. Er is koffie/thee en soep aanwezig. Nadere informatie bij Ernest de Groot (0413-251370).  
Wo06Bestuursvergadering 
   Om 20:00 uur bij Mignon.  
Zo10Vogels Waarnemen in de Maashorst. 
   We starten om 9:00 uur vanaf de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum de Maashorst. Ervaren leden maken tijdens een wandeling door de Maashorst beginnende vogelaars wegwijs op vogelgebied. Neem je verrekijker en vogelgids mee.  
Do14Vogelherkenavond: gezellige clubavond voor alle leden 
   Wie kan de meeste vogels herkennen?
. Peter van de Braak zal aan de hand van foto’s onze vogelkennis op de proef stellen. Het is een avond zonder competitie element voor zowel de ervaren als beginnende vogelaar. Beginnende vogelaars kunnen veel leren, maar ook de ervaren vogelaar kan zijn hart ophalen. Neem je vogelboek en pen en papier mee! We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve.
 
Za16sVLU werkdag; Hakhoutbeheer Rabattenbos 
   Er wordt om 9:00 uur gestart aan de Egelweg. Dit is een activiteit in het kader van de Ruit van Uden.  
Zo17Publiekswandeling 4, Wintervogels 
   We starten om 9:00 uur vanaf de grote parkeerplaats van Natuurcentrum de Maashorst. Oproep aan onze gidsen om mee te wandelen. Bij mooi weer verwachten we een grote opkomst. Het is dan altijd erg leuk om met meerdere, wat kleinere groepjes, door het gebied te struinen en uitleg te geven over wat er onderweg wordt waargenomen. Deze aanpak wordt door de deelnemers altijd zeer gewaardeerd.  
Wo20sVLU: Boomfeestdag 
   sVLU heeft deze dag de organisatie van de Boomfeestdag “Bomen Verbinden”. Start om 9:00 uur, Uden e.o. Meer info via sVLU verkrijgbaar. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
Do21Dialezing Publiek. Boerenlandvogeltour door Marco van Renes 
   Marco Renes is werkzaam als Veldwerker bij Brabantslandschap en nauw betrokken bij de soortenbeschermingsprojecten. Marco zal vanavond in zijn presentatie o.a. aandacht vragen voor de moeilijke situatie waarin de meeste boerenlandvogels zich bevinden. We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve.  
Zo24Dagexcursie Kraaijenbergse Plassen (halve dag) 
   We vertrekken om 8:00 uur vanaf de Groenhoeve. Vandaag verwachten we hoofdzakelijk watervogels in en rond het water te zien. Met een beetje geluk is er kans op verschillende eenden soorten, duikers, futen en diverse soorten ganzen. Meerijders betalen EUR 6,= pp aan hun chauffeur.  
Za30SOVON Dag, Reehorst in Ede 
   Deze interessante dag met lezingen vindt dit jaar weer plaats in De Reehorst in Ede. We vertrekken om 8:30 uur vanaf de Groenhoeve zodat we met zo weinig mogelijk auto’s naar Ede rijden. Voor meer info zie: https://www.sovon.nl/nl/ld19. Meerijders betalen EUR 8,= aan hun chauffeur.
Let op: Ook dit jaar is het niet gratis. De kosten bedragen weer EUR 10,= per persoon. Voor leden van SOVON maar ook voor waarnemers geldt een korting van EUR 5,=. Zie hiervoor de website.
 
    Publieksacctiviteiten IVN november 2019

 

Zo03Publiekswandeling IVN 
   Lange wandeling struinen op onbekende paden van de Maashorst. Vertrek: om 9:00 uur vanaf Naat Piek  
    Voorlopige maandagenda VWU december 2019

 

  Voorlopige maandagenda VWU december 2019    
  Zo 01 dec. Sluiting trektelseizoen   Do 12 dec. Dialezing Publiek, de Koekoek  
  Wo 04 dec. Bestuursvergadering bij John   Za 21 dec. Klapekstertelling  
  Zo 08 dec. Vogels waarnemen in de Maashorst   Zo 29 dec. Excursie Maasvlakte (hele dag)  
       

 

© Vogelwacht Uden e.o.