Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Maandagenda maart 2020

Activiteiten die NIET toegankelijk zijn voor onze leden zijn cursief weergegeven.

Wo04Bestuuursvergadering bij José 
   Om 20:00 uur bij José  
Do05Dialezing voor en door leden 
   We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve en vanavond zullen Martien van Dooren en Nico Ettema presentaties houden. Martien heeft twee presentaties voorbereid nl.: de herfstexcursie naar Ameland (2019) en de belevenissen op de Telpost van afgelopen seizoen. Nico zal ons meenemen naar de unieke natuur van de Maashorst, bedreigingen en oplossingen, waaronder natuur inclusieve landbouw en permacultuur.  
Zo08Vogels waarnemen in de Maashorst 
   Vertrek om 9:00 uur. vanaf de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum de Maashorst. Ervaren leden maken tijdens een wandeling door de Maashorst beginnende vogelaars wegwijs op vogelgebied. Neem je verrekijker en vogelgids mee.  
Do12Dialezing Publiek: “Insecten; Groots in het klein” door Björn van Lieshout 
   We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve. Je hoort het de laatste jaren overal in het nieuws: Het gaat niet goed met de insecten. Ze gaan niet alleen achteruit in aantal, maar hele soorten verdwijnen uit Nederland. Deze lezing gaat niet op zoek naar de oorzaak, wijst geen schuldigen aan, maar kijkt naar de slachtoffers. Wat maakt insecten zo bijzonder en onmisbaar? Björn is een actief lid van IVN Veghel en zal ons vanavond meenemen in de wondere wereld van de insecten en in het bijzonder libellen.  
Za14Werkdag sVLU: NL DOET ism de scouting 
   We starten om 9:00 uur en verzamelen bij de parkeerplaats De Pier. Info verkrijgbaar bij Willem Peters (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), 0413-252529 OF Ernest de Groot (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), 0413-251370,  
Zo15Publiekswandeling 1: Lente in aantocht. 
   We verzamelen om 9:00 uur op de grote parkeerplaats bij het Natuurcentrum De Maashorst. Oproep aan onze gidsen om mee te wandelen en onze gasten weer een mooie en informatieve wandeling te bezorgen.  
Za21Werkdag sVLU: Nederland Schoon 
   Vandaag wordt er samengewerkt om zwerfafval in de parken van Uden op te ruimen. Vertrek om 9:00 uur vanaf de parkeerplaats Drossaard te Uden. Info verkrijgbaar bij Willem Peters (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), 0413-252529 OF Ernest de Groot (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), 0413-251370,    
Zo29Excursie naar De Mortelen (halve dag) 
   We vertrekken om 08:00 uur vanaf de Groenhoeve en rijden naar De Schutskuil, Oude Grintweg 100, 5688 MB Oirschot. Meerijders betalen EUR 6,= aan hun chauffeur. Als er voldoende tijd is zullen we ook nog over Landgoed Velderbos en Heerenbeek wandelen, waar de Middelste bonte specht regelmatig wordt gezien.  
    Voorlopige maandagenda VWU april 2020

 

  Voorlopige maandagenda VWU april 2020    
  Wo 01 apr. Bestuursvergadering bij Jan-Willem   Do 16 apr. Dialezing voor en door leden. Met een bijdrage van  
          Leo Ballering en Peter van de Braak  
  Zo 05 apr. Publiekswandeling   Di 21 apr. Avondwandeling  
  Di 07 apr. Avondwandeling   Zo 26 apr. Hele dag excursie naar de Biesbosch  
  Zo 12 apr. Vogels waarnemen in de Maashorst        
       

 

© Vogelwacht Uden e.o.