Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Maandagenda maart 2019

Activiteiten die NIET toegankelijk zijn voor onze leden zijn cursief weergegeven.

Wo06Bestuursvergadering 
   20:00 uur bij José Escher.  
Do07Dialezing voor en door leden door Ernest de Groot en Leo Ballering 
   We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve. Voor de pauze zal Ernest de Groot een lezing geven over “Leven met Water, Leven in/op/langs Water”. Het eerste deel van de lezing is gericht op het landschap en het tweede deel van de lezing is gericht op natuur (o.a. watervogels en rietvogels)”. Na de pauze zal Leo Ballering een lezing houden met als titel: “Vogelonderzoek, volg je gevoel!. We kennen zowel Ernest als Leo als enthousiaste sprekers en we verwachten dan ook dat het een boeiende avond zal worden.  
Do07IVN Uden: Scharrelkids. Thema: Speuren naar dieren in het vroege voorjaar 
   Kinderen van 4-12 jaar zijn mét hun (groot-) ouders welkom van 13:30 uur tot 15:00 uur in De Groenhoeve, Artillerieweg 3, 5403 PB Uden (naast de Kinderboerderij). Begeleiding door de jeugd natuurgidsen van IVN-Uden.  
Vr08Informatie / thema avond: Hoe houden we de Zwarte Specht in onze bossen? 
   We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve. De Provincie Brabant wil graag weten wat we kunnen doen om het tij voor de Zwarte Specht te keren. Vanavond wordt door Arnold van den Burg, Stichting BioSFeer, uitleg gegeven over het leven van deze prachtige soort. Let Op: Dit is geen publiekslezing maar een projectinformatie-avond. Iedereen die denkt mee te kunnen helpen is van harte welkom.  
Zo10Vogels Waarnemen in de Maashorst 
   Vertrek om 9:00 uur vanaf de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum de Maashorst. Ervaren leden maken tijdens een wandeling door de Maashorst beginnende vogelaars wegwijs op vogelgebied. Neem je verrekijker en vogelgids mee.  
Zo10IVN Uden: Lange wandeling over Duits Lijntje 
   Dit is een publiekswandeling van IVN. De wandeling gaat over ongeveer 14 km met als thema: Van spoorweg naar ecologische verbinding. IVN-gidsen geven u uitleg over de rijke geschiedenis en de prachtig ontstane natuur langs dit tracé. Vertrek om 09.00 uur bij de parkeerplaats aan de Kleuterweg, Oude Millsebaan, 5406 SB, Uden. Vergeet uw lunchpakket niet!  
Di12Piepcursus les 1 
   Voor deze cursus moet je je opgeven. Op dit moment is de cursus nog niet helemaal vol (nog 4 plaatsen vrij). Dus je kunt je nog aanmelden bij Bart Gras.  
Do14Dialezing Publiek: De Wolf in Nederland en Wolvensporen 
   Dit is een gecombineerde lezing van Leo Linnartz (de wolf in Nederland) en Annemarie van Diepenbeek (wolvensporen). We starten om 20:00 uur in de Groenhoeve.  
Za16Publieksactiviteit sVLU: NL Doet Bedaf 
   Verwijderen boomopslag heide. Vertrek om 9:00 uur vanaf de Bergweg Uden.  
Zo17Publiekswandeling 1, Lente in aantocht 
   We starten om 9:00 uur vanaf de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum De Maashorst. Oproep aan onze gidsen om mee te lopen.  
Di19Piepcursus les 2 
   Voor deze cursus moet je je opgeven. Op dit moment is de cursus nog niet helemaal vol (nog 4 plaatsen vrij). Dus je kunt je nog aanmelden bij Bart Gras.  
Za23Publieksactiviteit sVLU: NL Weer Schoon Udense Parken 
   Verzamelen en vertrek om 9:00 uur vanaf de parkeerplaats Emté Uden.  
Ma25Piepcursus les 3 
   Voor deze cursus moet je je opgeven. Op dit moment is de cursus nog niet helemaal vol (nog 4 plaatsen vrij). Dus je kunt je nog aanmelden bij Bart Gras.  
Di26Avondwandeling 1 
   We verzamelen om 19:00 uur op de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum De Maashorst. Iedereen is welkom, ervaren leden, nieuwe leden. Neem je verrekijker en vogelgids mee en ga mee het veld in.  
Za30Excursie Piepcursus 
   Deelnemers aan deze cursus worden door Bart Gras geïnformeerd.  
Zo31Excursie naar MariaPeel / Deurnse Peel (halve dag) 
   We vertrekken om 8:00 uur vanaf de Groenhoeve. We gaan naar: Koolweg 36a, 5759 PX Helenaveen. Deelnemers betalen EUR 6,= pp aan hun chauffeur. Meer info over deze halve dag excursie wordt t.z.t. rondgestuurd via de mail.  
    


  Voorlopige maandagenda april 2019    
  Wo 03 Bestuursvergadering (Jan-Willem)   Ma 15 Piepcursus les 5  
  Zo 07 Publiekswandeling 2   Do 18 Dia avond voor en door leden 3  
  Ma 08 Piepcursus les 4   Za 20 Excursie Piepcursus  
  Di 09 Avondwandeling 2   Di 23 Avondwandeling 3 (slot)  
  Zo 14 Vogels Waarnemen in de Maashorst   Zo 28 Excursie Flevopolder (hele dag)  
       

© Vogelwacht Uden e.o.