Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Vogelwacht Uden start op .......... een vogelcursus welke bestaat uit acht interactieve lessen en twee excursies. Deze op de praktijk gerichte cursus is zeer geschikt voor iedereen die wat meer te weten wil komen over de vogels in onze directe omgeving. Drie ervaren cursusleiders van de Vogelwacht leren de deelnemers in acht lessen (donderdagavond) en twee excursies (zondagmorgen) de meest voorkomende vogels te herkennen, zowel op kleur als op zang. Plaats van handeling is de Groenhoeve aan de Artillerieweg 3 te Uden. De kosten bedragen € 45,- (inclusief cursusboek).
Gedurende de lesavonden wordt van 20.00 tot 22.00 uur op een voor iedereen begrijpelijke manier een aantal onderwerpen uit de vogelwereld behandeld. Enkele hiervan zijn: vogelbouw, voeding, geluiden, herkenning, (broed)gedrag, nesten, roofvogels, uilen en vogeltrek. De lessen bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte, waarvan dia's en het laten horen van vogelgeluiden deel uit maken.
Tijdens en na afloop van de cursus worden twee excursies in de Maashorst gehouden. Door middel van het volgen van deze leerzame cursus legt men een basis van waaruit het gemakkelijker is om de meest elementaire zaken uit de vogelwereld te kunnen begrijpen. Een fraai full colour cursusboek, waarin het een en ander op een verhelderende manier is verwoord, vormt een onderdeel van de cursus.
Voor meer informatie kan men contact opnemen door te klikken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De  onderwerpen  zijn:
vogels lichaamsbouw en gedragLes 1 Vogelbouw
Les 2 Voedsel en spijsvertering
Les 3 Voortbeweging en geluid
Les 4 Vogelgedrag
Les 5 Nesten en nestkasten
Les 6 Broedgedrag
Les 7 Vogeltrek
Les 8 Roofvogels en uilen
De excursies zijn:
excursie 1 : De Maashorst
excursie 2 : De Maashorst

Voor informatie en/of aanmeldingen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© Vogelwacht Uden e.o.