Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Vogelwacht Uden start op maandag 6 februari 2017 een piepcursus welke bestaat uit vijf interactieve lessen en twee excursies. Hierin worden 25 (niet zang-)vogels behandeld zoals spechten, roofvogels, uilen, steltlopers en eenden. U hoeft niet eerder aan een piepcursus mee te hebben gedaan. U wordt aan de hand meegenomen en leert zelf de vogels op geluid te herkennen. De ervaren cursusleider van de Vogelwacht leert de deelnemers in 5 lessen (maandagavond) en twee excursies (zaterdagmorgen) de  vogels te herkennen op zang. Plaats van handeling is de Groenhoeve aan de Artillerieweg 3 te Uden. De kosten bedragen € 10,- (inclusief vogelgeluiden op dvd).
Gedurende de lesavonden wordt van 20.00 tot 22.00 uur op een voor iedereen begrijpelijke manier een aantal geluiden uit de vogelwereld behandeld. De lessen bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte, waarvan dia's en het laten horen van vogelgeluiden deel uit maken.
De cursus wordt afgerond met twee excursies in de Maashorst. Door middel van het volgen van deze leerzame cursus legt men een basis van waaruit het gemakkelijker is om de meest elementaire zaken uit de vogelwereld te horen. De cursus is alleen voor leden van Vogelwacht Uden e.o.
Voor meer informatie kan men contact opnemen door te klikken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De  onderwerpen  zijn:
Les 1
Les 2
Les 3
Les 4
Les 5
De excursies zijn:
excursie 1 : De Maashorst
excursie 2 : De Maashorst

Voor informatie en/of aanmeldingen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© Vogelwacht Uden e.o.