Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Clubblad en PR
Inventarisatie
Jeugdvogelwacht
Natuur en Milieu
Nestkasten
Raven
Roofvogels
Senioren
Trektellen
Uilen
Vrijw. Landschapsbeh. Uden
Zwaluwen

Nieuwste foto's

Trektellen_____________________________
Brobbelbies noord hoogtepunten

Voorkant2018Vroege vogels 12 juni 2020


Binnenkort in Vroege Vogels: de natuur van De Maashorst!

In de afgelopen weken heeft de filmploeg van het t.v.programma Vroege Vogels van BNN-VARA met verschillende mensen reportages gemaakt over diverse aspecten van natuurgebied De Maashorst, voor velen van ons het ‘thuisgebied’ wat natuur betreft. Ook de breuk met zijn wijstverschijnselen en de begrazing door grote grazers komen aan de orde. Verdeeld over verschillende dagen en enkele filmploegjes zijn er opnames gemaakt van het ringen van de jonge Raven, nestkastencontroles, Wisenten, het leven rond een dassenburcht en wat er zoal op een kadaver afkomt. Aan de documentaire werkten mee: Rimbaud Laperre, medewerker van de VU Amsterdam, hij vertelt over de breuk met zijn wijstverschijnselen.

Dassenwerkgroepbrabant 2

Roeland Vermeulen van Free Nature is geïnterviewd over begrazing door grote grazers en Jeroen Helmer van Stichting ARK Natuurontwikkeling heeft een ‘poepsafari’ in het begrazingsgebied verzorgd om in beeld te brengen wat er zoal op goede, gezonde rundervlaai afkomt. Leon van den Berg, expertmedewerker ecologie en bio-geochemie van Bosgroep Zuid, vertelt over het hoe en waarom van het steenmeelproject en de verzuring van op Maashorst. Ook leden van de IVN-afdelingen Uden en Veghel en van Vogelwacht Uden e.o. hebben aan deze reportage meegewerkt: Leo Ballering deelt resultaten over een al lang lopend nestkastonderzoek en met Annemarie van Diepenbeek werden verschillende diersporen en het leven van de maashorstdassen onder de loep genomen. Maurice van Doorn, bosbeheerder van gemeente Uden, begeleidde diverse opnames in de Maashorst, daarnaast zorgde hij voor een korte toelichting bij de opnames met een wildcamera bij een kadaver. Ook is een studente van de opleiding Toegepaste Biologie aan de HAS geïnterviewd. Vanuit het Natuurcentrum De Maashorst zorgde Mignon van den Wittenboer voor accommodatie van de filmploegen. De t.v.-uitzending is gepland vrijdagavond 12 juni, om 19.50 uur, NPO-2.


 

Vogelwacht twitter

Meldpunt buitengebied

ssib-met-tel.jpg
Hoort, ziet of ruikt u iets ongewoons in het buitengebied? Bel het handhavingsteam!

Brochure
website

Ruimte te huur

Ruimte nodig voor vergadering e.d?

De Stichting de Groenhoeve verhuurt ruimte in de Groenhoeve welke is gelegen aan de Artillerieweg 3, 5403 PB Uden. Er is parkeergelegenheid voor de deur.
Klik op de foto voor meer informatie.
De_Groenhoeve_entree_web

Onze site sponsors