Inloggen

Login op de site

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Maandagenda mei 2017

Wo03Bestuursvergadering 
   Om 20:00 uur bij John Opdam  
Zo07Vogel Vierdaagse, wandeling 1 
   In het kader van de Nationale Vogelweek organiseren we weer een Vogel Vierdaagse. Hierbij een oproep aan onze gidsen om alle wandelingen mee te lopen. We verzamelen om 9:00 uur op de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum De Maashorst.  
Ma08Vogel Vierdaagse, wandeling 2 
   Vandaag verzamelen we om 19:00 uur op de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum De Maashorst.  
Di09Vogel Vierdaagse, wandeling 3 
   Vandaag verzamelen we om 19:00 uur op de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum De Maashorst.  
Wo10Vogel Vierdaagse, wandeling 4 (slot) 
   Vandaag verzamelen we voor de laatste keer om 19:00 uur op de grote parkeerplaats en sluiten daarmee deze vierdaagse af.  
Zo14De BIG DAY 
   We starten om 7:00 uur bij de Telpost Noord aan de Palmvenseweg in Nistelrode. Houdt er rekening mee, dat je deze dag grote afstanden loopt. De inzet is zoveel mogelijk soorten scoren in de aangegeven tijd, het competitie element speelt vandaag natuurlijk een rol. Maar meedoen omdat je graag in het veld loopt met medevogelaars is natuurlijk ook een erg goede reden. Na afloop, om 14:00 uur, verzamelen we weer bij de telpost. Onervaren vogelaars kunnen aansluiten bij ervaren leden.  
Zo14Wandeling Wijstgronden, (Publiekswandeling IVN) 
   Thema: Genieten van een bloemrijk palet Er wordt om 10:30 uur gestart vanaf de kruising Karperdijk/Steeuwichtweg  
Wo24Wandeling Stadsweide, Munterweg (Publiekswandeling IVN) 
   Thema: Natuurlijke parken Vertrek om 19:00 uur vanaf het Museum voor Religieuze kunst.  
Do25Vertrek Voorjaarsexcursie Lauwersoog 
   De deelnemers zijn door Peter Noy geïnformeerd. We wensen ze erg veel vogelplezier!  
Za27Geelgorzentelling 
   We verzamelen om 9:00 uur bij de grote parkeerplaats van Natuurcentrum De Maashorst. Er worden meerdere groepjes gevormd die op verschillende locaties gaan tellen. De telling is ook zeer geschikt voor nieuwe leden die van ervaren vogelaars willen leren. De telling duurt tot ca. 12:00 uur.  
Zo28Terugkomst voorjaarsexcursie Lauwersoog 
   De deelnemers zijn door Peter Noy geïnformeerd.  
Zo28Excursie, Groene Jonker (hele dag) 
   We vertrekken om 8:00 uur vanaf de Groenhoeve. Meerijders betalen EUR 7,50 pp aan hun chauffeur. Neem je eigen lunchpakket mee. De Groene Jonker is onderdeel van natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen. Vanwege de afwisseling van water, riet en graslanden kun je hier in de hoogtijdagen wel 100 verschillende vogelsoorten tegenkomen. We starten met een vogelwandeling vanaf Parkeerplaats de Roerdomp aan de Hogedijk in Zevenhoven  
    

Maandagenda juni 2017

Vr02Houtsnippentelling Beekdal e.a. 
   We verzamelen om 21:30 uur op de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum De Maashorst. Daar staat Arend ons op te wachten en krijgen we instructies over de telling. Wanneer we met voldoende tellers zijn zullen we met verschillende groepjes naar verschillende gebieden gaan. De resultaten van vanavond worden ook meegenomen in de resultaten van het 1000-soorten weekend.  
Vr021000 Soorten Weekend, dag 1 
   Vrijdagavond om 18:00 uur is in Natuurcentrum De Maashorst de officiële opening van dit inventarisatie weekend. Zet tijdens dit weekend je expertise in of sluit je aan bij een groepje dat vogels, insecten, vlinders, etc gaat inventariseren.  
Za031000 Soorten Weekend, dag 2 
   Zet tijdens dit weekend je expertise in of sluit je aan bij een groepje dat vogels, insecten, vlinders, etc gaat inventariseren.  
Zo041000 Soorten Weekend, dag 3 
   Op zondagavond 18:00 uur is de formele sluiting. Zet tijdens dit weekend je expertise in of sluit je aan bij een groepje dat vogels, insecten, vlinders, etc gaat inventariseren.  
Wo07Bestuursvergadering 
   Om 20:00 uur bij Mignon van den Wittenboer.  
Do08Ledenvergadering in de Groenhoeve 
   We beginnen om 20:00 uur. Laat je bijpraten over alles wat speelt in onze vereniging en De Maashorst. Of breng zelf informatie in die voor andere leden interessant is. John Hermans zal na afloop een korte diapresentatie geven over zijn laatste reis naar “Het Noorden”. We verwachten o.a. beelden van het Noorderlicht maar natuurlijk ook van verschillende vogelsoorten. Uiteraard kun je onder het genot van een kop koffie of een biertje tijdens de pauze en na afloop weer gezellig bijpraten met andere leden.  
Do08Wandeling Zuiderpark, (Publiekswandeling IVN) 
   Thema: Stadsflora. Vertrek om 19:00 uur vanaf de parkeerplaats basisschool De Wijde Wereld.  
Zo11Vogels Waarnemen in de Maashorst 
   Vertrek om 09:00 uur vanaf de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum de Maashorst. Ervaren leden maken tijdens een wandeling door de Maashorst beginnende vogelaars wegwijs op vogelgebied. Neem Uw verrekijker en vogelgids mee.  
Zo11Bijenmarkt in Nistelrode 
   Van 10:00 – 16:00 uur staan we alweer voor de derde keer met een stand op de markt. Deze gezellige kleinschalige markt wordt gehouden op het Raadhuisplein in Nistelrode. Leden die het leuk vinden om ook een paar uurtjes in de stand te staan graag opgeven bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
Zo11Slootjesdag: Fietstocht voor kinderen met (groot)ouders (IVN publieksactiviteit) 
   Thema: Ontdek de onderwaterwereld. Vertrek om 10:30 uur vanaf de markt in Uden.  
Vr16Avondexcursie Nachtzwaluwen 
   We vertrekken om 21:00 uur vanaf de grote parkeerplaats van natuurcentrum De Maashorst. Onder begeleiding van ervaren gidsen gaan we op zoek naar de nachtzwaluwen. Voor allen die dit nog nooit gedaan hebben, kom ook! Alleen het horen van hun geluid is al de moeite waard. Bij regen gaat het niet door.  
Di20Stadswandeling (Publiekswandeling IVN) 
   Thema: Rondje centrum Uden Vertrek om 19:00 uur vanaf museum voor Religieuze kunst.  
Vr23Avondexcursie Nachtzwaluwen (2) 
   We vertrekken om 21:00 uur vanaf de grote parkeerplaats van natuurcentrum De Maashorst. Onder begeleiding van ervaren gidsen gaan we op zoek naar de nachtzwaluwen. Voor allen die dit nog nooit gedaan hebben, kom ook! Alleen het horen van hun geluid is al de moeite waard. Bij regen gaat het niet door.
Za24sVLU werkdag, Hagen-/Hooilandbeheer Kersenboomgaard, Patrijsweg 
   We starten om 9:00 uur. Info verkrijgbaar bij Willem Peters, e-mail adres; petersw at home.nl OF Ernest de Groot, e-mail adres; ernestdegroot at hetnet.nl.  
Zo25Excursie, Bargerveen (hele dag) 
   We vertrekken om 8:00 uur vanaf de Groenhoeve. Het Bargerveen ligt in het zuidoosten van Drenthe en staat bekend om zijn grote vogelrijkdom. Voor de grauwe klauwier is dit het belangrijkste gebied in Nederland. Meerijders betalen EUR 15,= pp aan hun chauffeur. Neem je eigen lunchpakket mee.  
Zo25Fietstocht Uden e.o. (IVN Publieksactiviteit) 
   Thema: In de voetsporen van Mondriaan. Vertrek om 10:30 uur vanaf de markt in Uden.  
    

  Voorlopige maandagenda juli 2017    
  Za 01 Feestavond Groenhoeve   Zo 16 Wespendieven tellen  
  Wo 05 Bestuursvergadering bij Peter vd Braak   Zo 23 Wespendieven tellen (reserve)  
       

© Vogelwacht Uden e.o.